Risotto trøffel
Ingredienser: Ris 92%, havsalt, ost (inneholder Melk), rismel, løk, selleri, gulrot, persille, ekstra virgin olivenolje, maisstivelse, miso (soya, ris, vann, salt, koji), gjærekstrakt, krydder, aroma, trøffel (sommertrøffel) 0,8%.
Vi elsker risotto og synes at risotto med trøffel er skikkelig godt. Prøv denne som en selvstendig rett eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller hvit fisk.
Hvis du skal feire at det er fredag eller at du har fått lønnspålegg eller at sola skinner, så kan du koke inn litt hvitvin i risen før du tilsetter vann.
Tips
Inneholder melk, selleri og soya.
Allergen
Først setter du på hyggelig musikk og inviterer noen gode venner. Sånn ca. 20 minutter før de kommer, finner du frem en gryte eller dyp stekepanne:
Varm opp 2 ss olivenolje på lav varme og tilsett posens innhold.
Rør godt, og hell over ca. 8-9 dl kokende vann.
Kok uten lokk på medium varme i 18 – 20 minutter til risen er myk, men med fast konsistens. Rør om av og til. Tilsett litt mer kokende vann om nødvendig.
Ta gryten av platen, rør inn 1-2 ss smør og en håndfull revet ost, f.eks. parmesan.
Fyll glassene med god italiensk vin og dra et par røverhistorier for gjestene før dere går til bords.
Tilberedning
Energi 1422kj / 335kcal
Fett 1,2g
-herav mettet fett 0,2g
Karbohydrat 74g
-herav sukkerarter 0,7g
Protein: 8,6g
Salt: 2,0g
Næringsinnhold pr 100g